vrijdag 18 april 2014

New York City here we come...

Waarschijnlijk heb je al een plan gemaakt voor de zaterdag en zondag. Hieronder nog een paar tips, wie weet zit er nog iets tussen. Bekijk ook dit filmpje nog even.... http://vimeo.com/91962736 


Central park
4 blocks away vanaf ons hotel Ameritania (230 W 54th Street, / broadway) ligt het prachtige central park. Voor de hardlopers die mee gaan rennen op zaterdagochten (06.15 vertrek)  hier alvast de kaart van het central park, het grote rondje is net geen 10 kilometer... Een mooie uitdaging.
Het is ook een aanrader om voor een paar uur een fiets te huren en lekker op de fiets te gnieten van het central park. Fietsen kun je in de buurt van het park of in het park zelf huren.

The High line 
Een prachtig uitzicht over de stad wandelend over een spoorlijn.... Klinkt niet spectaculair, toch is dat het wel... The high line (the Meatpacking District to West 34th Street, tussen 10th en 11th Avenues) is een prachtig opgeknapte bovengrondse spoorlijn. Deze enorme tuin is ontworpen door een Nederlander Piet Oudolf. Echt de moeite waard om over te wandelen, ondertussen wordt je vermaakt door allerlei kunst en straat artiesten.



Skyline vanaf het water
tijdens de kennismakingsbijeenkomst spraken we er al even over: de East river ferry. Je kunt voor een paar dollar vanaf pier 11 (down town, loopafstand van Battery Park) een schitterende tocht maken langs de skyline van Manhattan.

Je kunt ook gratis genieten van een prachtig uitzicht op Manhattan:
 




De veerboot vaart zeer regelmatig tussen Battery Park in Manhattan (down town) naar Staten Island. Tijdens de vaart (20 minuten heen) heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan en je vaart langs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.
Adres: Whitehall Terminal, Lower Manhattan, New York NY . Metro 1, station South Ferry.

Wanneer je een hapje gaat eten, hoef je niet lang te zoeken, vrijwel elke wijk heeft wel z'n leuke eettentjes, natuurlijk kun je ook hotdogs op "elke" hoek van de straat kopen.

Metro of Taxi?
Hop je springt in een taxi en weg ben je.... Vergeet het maar, in veel gevallen zit je al snel in een dikke file vast. Natuurlijk is het heerlijk om even ontspannen te kunnen zitten... Maar de Metro (ook bijna op elke hoek te vinden) is meestal veel sneller en leuker, er gebeurt altijd wel iets in de metro: kunstenaars, muzikanten.

Wanneer je 1 rit koopt kost dit $2,75. Als je gebruik maakt van een Metro-card met een tegoed (hoeveel maakt niet uit) betaal je $2,50 per rit. De rit is zo lang je blijft zitten in de metro. Bij elk metro station zijn automaten, en ook heel aardige verkopers achter een loket die je goed en vriendelijk helpen.
In het mapje dat je hebt ontvangen in Houten zit een metro kaart van New York.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten