donderdag 7 mei 2015

derde dag Providence


Woensdag 6 mei.

 

In een van de advisories begint dag 3 op de MET school in Providence met een geëngageerde discussie – hoe goed kunnen we eigenlijk al oordelen over wat we 2 dagen hebben meegemaakt? Er zijn heel veel indrukken opgedaan. Zaken die we boeiend vinden, ons hebben verwonderd, geïrriteerd, zaken die we niet begrijpen. Het blijkt goed om dit gesprek met elkaar te voeren en zal ons de komende dagen nog bezighouden.

 

In de advisory Unity verzorgde onze eigen Marjolein de PickMe Up. Ze nam de leerlingen mee met haar eigen passie, meditatie! Je kunt het belangrijkste deel ook bekijken van deze zeer indrukwekkende bijeenkomst: https://youtu.be/dO6S758UKbs 

 
 
 
 

 

Voordat de verdiepende workshops beginnen hebben we kort tijd om afscheid te nemen in de advisories. Door het intensieve contact heb je gek genoeg al een beetje een band. Het is mooi om de klas en advisor zoveel complimenten te kunnen geven over hun openheid over hun leerprocessen en  bereidheid om onze vele vragen te beantwoorden. Het boek wat ik heb meegebracht met 3D modellen van tekeningen van Escher wordt met enthousiasme en nieuwsgierigheid ontvangen. Leerlingen zijn vastberaden om dit in te zetten voor wat wiskunde ‘credits’.

 

De workshops zijn inspirerend. In een kleine setting wordt er van gedachten gewisseld over het lesprogramma rondom ondernemerschap en hoe onderwijs & curriculum samen gaan binnen BPL. De tweede ronde werd er gepraat over leiderschap en professionele ontwikkeling & schoolcultuur. De groep is over het algemeen erg positief over de workshops.


 

Na een hartelijk afscheid gaan we uitgelaten de bus in op weg naar de trein. Onder het genot van een drankje en ondergaande zon over zee genieten we van de Luxe AMTRAK trein onderweg naar Philadelphia. We kijken uit naar morgen!

 
 


Wil je nog even de impressies van deze 3e dag bekijken: kijk naar het dagfilmpje: https://youtu.be/EEG5Ry_GMNQ 



Vincent en Chris

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten