zaterdag 9 mei 2015

New York




I want to be a part of it!


Na een vlucht van ruim 7,5 uur en een busreisje, zijn we aangekomen in het Ameritania hotel. Mooi hotel, luxe kamers, dus… Tijd om New York in te gaan!

Het weekendje New York kon iedereen op zijn eigen manier invullen, maar een gezamenlijke start kon natuurlijk niet uitblijven. Heerlijke pizza’s en salades bij Angelo om de hoek.

Het doel van twee dagen New York was de jetlag overleven, cultuur snuiven, je ogen uitkijken en natuurlijk wennen aan de taal. Dit laatste leverde wel eens wat hilarische momentjes op. Uitgelachen worden door de medewerkers van Starbucks omdat je “a lot of small money” hebt, is daar een mooi voorbeeld van.

Iedereen is op zijn eigen manier New York gaan verkennen. Sommigen waren erg actief en stonden zaterdagmorgen om 6.15 uur al klaar met de hardloopschoentjes. Anderen hebben het wat rustiger aan gedaan en trokken de wandelschoenen aan of stapten op de fiets. Voor diegene die het nóg wat rustiger aan wilde doen, waren er hop-on & hop-off bussen en natuurlijk de yellow Cabs!





48 uur en maar twee ogen, hoe pak je dat nou aan?! Keuzes maken dus; Ground Zero, Central Park, Rockefeller, Empire State Building, naar het vrijheidsbeeld kijken vanaf de ferry naar Staten Island, 3 verdiepingen hoge M&M shop en natuurlijk shoppen bij Macy’s waren favoriet!

 
Amerikaans eten… Net als alles in New York; groot, veel en overal te krijgen. Levende kikkers in Chinatown, verse pasta in Little Italy, cupcakes op Times Square, een hotdog of pretzel uit een kraampje, bagels bij de buren en op iedere hoek een Starbucks te vinden.

 
 
 
In een stad waar alles heel snel gaat, is de tijd ook om gevlogen en zitten we nu in de bus onze blog te schrijven. Onderweg naar Providence, waar we morgenvroeg beginnen aan weer een nieuw avontuur.

Wij kijken uit naar de blog van morgen en geven bij deze de pen door aan onze lieftallige collega’s Jan en Ad!








Je kunt de avonturen van ons NEW YORK weekend ook bekijken, samen brachten we de mooiste foto's bijeen:  http://youtu.be/szfRg9tZ5ko 

 
 

It’s up to you!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten