zondag 10 mei 2015

vierde dag Camden METEast High School

Vandaag hebben we de school van principal Timothy Jenkins bezocht; de MET East High school in Camden. Bij aankomst zagen we al dat er buiten op de grasvelden allerlei spullen klaar lagen. We ‘vreesden’ al dat we in beweging moesten gaan komen, dit bleek later ook zo te zijn. Eenmaal binnen in de school kregen we in een omweg naar de ‘Library’ gelijk een eerste indruk van de school. Opvallend waren de kleurrijke wanden met allerlei prachtige kunstwerken en educatieve posters. De fototoestellen werden er gelijk overal bij gepakt om deze ter inspiratie mee te kunnen nemen naar Nederland.


In de Library kregen we een humoristisch welkom van Timothy Jenkins en twee leerlingen: Dennix en  Roney. De toon was gezet. Ieder kreeg daarna een kaartje met een nummer. Met dit nummer moest je buiten je groep gaan zoeken voor de ‘Pick me up’. Aan de hand van allerlei ‘challenges’ kon je punten verdienen met je groep. Zo waren er groepen selfies aan het maken, met een blinddoek een parcours aan het lopen en aan het limbo dansen. De meeste leerlingen waren erg fanatiek!

 

Na deze ‘Pick me up’ was iedereen nog enthousiaster en kon het programma in de school beginnen. We werden verdeeld over de advisories en kregen presentatie(s) van leerlingen te zien. Zo was  er bijvoorbeeld een leerling die haar presentatie hield over kindermoordenaars. Ze had meerdere artikelen opgezocht, deze werden besproken en op basis daarvan werd er gediscussieerd in de klas. Het waren heftige discussies over wel of geen doodstraf en of ouders verantwoordelijk zijn voor de daad van hun kind. Dit onderwerp laat duidelijk zien in wat voor soort situaties deze leerlingen zich bevinden en in opgroeien. Voor hen is dit dagelijkse realiteit. In gesprek met de leerlingen werd ook duidelijk dat ze school belangrijk vinden om een goede toekomst te kunnen krijgen.


 

Tijdens de heerlijke lunch konden we buiten in het zonnetje zitten. Het was vandaag wel 27 graden! Op het veldje erachter waren een aantal jongens aan het basketballen. Een paar mensen uit onze groep durfden het aan om een wedstrijdje tegen ze te spelen.



 

In de middag mochten we in de advisories meekijken. Er waren leerlingen die presentaties gaven en er was ruimte om met de studenten en de advisors te praten. Wat meerdere mensen opviel was de goede relatie en de fijne sfeer in de advisories. De studenten hebben zichtbaar respect voor elkaar. Verder zijn ze echt bezig met hun passie. Er zijn mooie projecten opgezet. Zo was er een jongen die logo’s ontwerpt voor sportkleding en daadwerkelijk verkoopt op zijn eigen website. Ook was er een meisje die een heel lesprogramma had ontworpen voor de ‘Middle school’. Ze heeft allerlei lessen gegeven voor de voorbereiding op ‘Highschool’ en heeft hierdoor de school goed gepromoot.

Al met al was het een dag op niet meer te vergeten! ’s Avonds zijn we nog gezellig met zijn allen uit eten geweest bij Mikado; een Japans restaurant. Hierna zijn velen één restaurantje opgeschoven om in het bierhuis nog wat drankjes te nuttigen. Enkelen van ons hebben de avond uiteindelijk afgesloten met een heus kussengevecht. 
 Bekijk ook nog even het filmpje van deze heel bijzondere dag: https://youtu.be/TcRC5C_3tXs

 
 
Stephanie, Annemiek en Susan.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten