woensdag 26 april 2017

Bezoek aan The Met BPL – Providence



Woensdag 26 april
Na een heerlijk, typisch Amerikaans, ontbijt in ons nieuwe hotel zijn we om 8:00 ’s ochtends met originele ‘The Met’ schoolbussen naar de campus vertrokken. We werden hartelijk ontvangen door de schoolleiding in het theater van de school. Na een korte introductie en kennismaking (o.a. met een van de oprichters van BPL Dennis Littky) werden de collega’s verdeeld naar eigen interesse: college unbound, advisory, LTI en social work.


Edward ‘Mijn interesse lag bij de LTI’s (learning through internships) en hoe dit is georganiseerd. Peter en ik zijn op stagebezoek geweest met advisor Kristen. Het eerste bezoek was bij een lawyer office. Brianne (een van de students) liet ons het bedrijf zien en wat ze op een dag doet. Ze liet o.a. haar logboek zien op weebly.com, waarin ze haar stagedagen beschrijft en haar leermomenten vastlegt. Haar advisor heeft toegang tot het digitale dossier van Brianne.
Na ons bezoek aan Brianne zijn we spontaan naar een afdeling techniek gegaan in Providence zuid. Leerlingen werken hier aan diverse projecten, bijvoorbeeld: het in elkaar zetten van een skelter, het omgaan met verschillende machines en het maken van een kart. Met verbazing hebben we gekeken naar de onveilige manier van werken. Beschermde kleding en veiligheidsschoenen zijn hier geen must.

Ten slotte zijn we terug gegaan naar het gebouw waar Kisten haar advisory heeft. Hier hebben we leerlingen kunnen interviewen over de projecten die ze gedaan hebben en of nog mee bezig zijn.
We hebben deze dag opgetrokken met advisor Kristen. Het viel ons op dat ze enorm enthousiast en gepassioneerd is om ons alles te vertellen en te laten zien. Hiervoor onze dank!’

Kirsten “Ook ik was ingedeeld bij de LTI’s. We zijn met een aantal collega’s naar de locatie ‘Peace’ geweest wat verderop in de straat. Het viel me direct op dat er erg veel mooie schilderingen aan de muur te vinden waren en de ruimte vol hing met posters en quote’s van leerlingen. Ze hebben de mogelijkheid om bij binnenkomst wat fruit of een broodje te pakken.
Na onze ontmoeting van advisor Megan en Kristen zijn we opgesplitst in twee groepen. Samen met Anneke, Bart en Megan (advisor) zijn we verschillende stageplekken gaan bezoeken.





Als eerst zijn we naar studente Lexie gegaan, zij loopt stage bij een modeboetiekje in het


 

centrum van Providence (in de oudste Mall van Amerika). Zij runt zo goed als alleen de zaak en krijgt zelfs de kans om haar eigen kleding te ontwerpen. Je zag heel duidelijk hoe goed de band was tussen Lexie en haar advisor en dat ze echt op haar plek was. Ze gaat na dit schooljaar naar de mode academie in New York.
 
Samen met haar advisor en andere leerlingen is Lexie naar Mexico gegaan. Hier doen ze social work en bezoeken ze iets wat te maken heeft met hun passie. Lexie heeft ons vol trots hier de foto’s van laten zien.

Ons tweede bezoek was aan studente Jelly, zij loopt stage bij het bedrijf ‘Peace Love’. Dit bedrijf is gericht op mensen en kinderen met allerlei mentale problemen. Het doel is om bij zichzelf een ‘peace of mind’ te creeëren door middel van expressieve kunst. Je kunt hierbij denken aan theater, schilderen enzovoort. Jelly heeft zelf ook last gehad van mentale problemen en krijgt in dit bedrijf de kans om dataverwerking te doen. Ze verwerkt de reflecties die deelnemers en werknemers geven. Jelly is een verlegen meisje, dus praten met ‘strangers from Holland’ is best spannend. Wel zie je meteen dat ze enorm op haar plek is en kansen krijgt om hier uiteindelijk haar werk van te kunnen maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als laatste zijn we samen met advisor Heath naar het Centre for dynamic learning geweest, dezelfde plek als Edward en Peter (en nog vele anderen). Een grote ruimte, te interpreteren als een soort externe VOS-ruimte (voorbereiden op stage). Leerlingen krijgen in dit gebouw de kans om te werken aan techniek, dierenverzorging, theater en nog veel meer.
We hebben gekeken in de werkplaats, waar student Louis ons zijn ‘mini bike’ liet zien. De student onderzoekt wat er allemaal voor nodig is om zijn project te kunnen maken. Naar aanleiding daarvan volgt hij verschillende lessen, zoals het lassen van verschillende onderdelen.
Tussendoor komt een docent aanlopen met een slang, waar Anneke en ik contact mee hebben gelegd ;-). Ook is Sonic the Albino Hedgehog present op de

dierenafdeling.



Aan het eind van ons bezoek hebben we gesproken met Bryan, hij maakt een kattenpaleis voor zijn kat Bubba. Dit doet hij omdat zijn kat ‘a princess’ is die best in de watten gelegd mag worden. Het is voor mij aandoenlijk om te zien hoe Bryan hier over verteld. Hij is op The Met terecht gekomen via zijn neef en heeft het gevoel dat hij zich hier optimaal kan ontwikkelen.




Advisor Heath vertelt ons dat het werken als advisor zeker niet gemakkelijk is. Ze doet dit nu voor het tweede jaar. Ze geeft aan dat het prettig is om in een fijne community te werken waar iedereen voor elkaar klaar staat. De advisors maken gebruik van elkaars talenten en schakelen elkaar in voor bijvoorbeeld een stageplek. Wat mij is bijgebleven is dat Heath aangeeft dat het managen van je tijd ‘the key’ is.”
Kortom: ontzettend veel mooie stageplekken gezien en veel nieuwe input en ervaringen rijker. Aan het eind van de dag hebben we samen met de hele groep wow-momenten en wondering-momenten gedeeld. Ik (Kirsten) merk dat alle ervaringen, indrukken en het vele reizen zijn tol beginnen te eisen (dat rijmt).
Tijd dus om even te relaxen, Friends te kijken en de dag af te sluiten met een veel te dure witte wijn.
Over twee dagen is de tijd van gaan aangebroken, dus nog flink genieten van alles om ons heen!

‘Two roads diverged in a wood, And I took the one less traveled by,
And that has made,
All the difference.

Robert Frost’

Kijk ook nog even naar de foto impressie van deze dag.
https://youtu.be/1intLG1RBE8 

 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten