dinsdag 30 april 2013

Verslag eerste dag Big Picture Met-school Providence


Maandag 29-04-2013

Vandaag voor het eerst naar the MET school in Providence geweest. Bij binnenkomst werden we ontvangen door Elliott, Dennis, Linda en Nancy. Nadat er door deze mensen gesproken is zijn we in groepjes naar de verschillende gebouwen toe gegaan. Wij zaten in Justice. Bij binnenkomst werden we onder een luid applaus ontvangen en werden we meteen voor het blok gezet! Er werd ons gevraagd ons één voor één voor te stellen en te vertellen aan de studenten wat we hier komen doen. Na een korte pick me up werden we opgedeeld in verschillende advisories.
Bekijk ons voorstelrondje aan de studenten van Justice tijdens de PMU: http://youtu.be/9NhUEOWr2mE


Bekijk hoe een student van de Met zich presenteert tijdens de Pick Me Up (PMU) in Justice: http://youtu.be/jiN_KaJoTrg (geluid hard aanzetten).
In de advisory kwamen we veel enthousiasme tegen. De studenten begonnen uit zich zelf met een voorstelrondje waarbij ze hun naam en hun passie benoemde. Het programma van de dag stond uitgebreid beschreven op het bord en het was voor de studenten dus duidelijk wat er van ze verwacht werd.
 
 Wij kregen alle kans om vragen te stellen aan zowel de studenten als aan de advisors. Dat de studenten trots zijn op hun school werd ons al erg snel duidelijk. Ze wilde ons overal mee naar toe nemen om dingen te laten zien. Ook waren ze erg open. Een mooie uitspraak van een student was: It’s a very layback school, but enough to learn! Dit was ook precies wat wij hebben gezien!











Rond half drie kregen we door twee studenten een rondleiding door Providence. In een schoolbus werd ons alles verteld over de verschillende wijken in de stad. Tijdens deze busrit werd de rol van the MET in de wijk erg duidelijk. Er werd ons verteld dat the MET studenten echt inspireert. Er zijn studenten uit slechte wijken die in een bende zaten en door de support die ze krijgen op the MET hieruit zijn gestapt.

‘s Avonds hebben we de boek presentatie van Elliot en Charles nog bijgewoond. Een erg goede en duidelijke presentatie met voorbeelden uit de echte wereld! Dit was erg inspirerend! Ook het filmpje moet je even bekijken; http://youtu.be/lIHlyTTGg-o 
 

De eerste dag in Providence was erg geslaagd! Een dag vol met indrukken. Wat resulteert in mooie ideeën voor onze scholen in Nederland!

 Marin en Eefje (MET Waalwijk)

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten