vrijdag 3 mei 2013

Awesome MET EAST High School Camden, dag 4


 Donderdag 2 mei 2013

Een heerlijk zonnige dag in Philladelphia, na het ontbijt op weg naar een nieuw schoolbezoek: The MET East High School.
http://www.meteast.org/
Wat ons betreft de meest inspirerende dag van de reis. We reden vanuit Philadelphia naar Camden en verwachtte in een “warzone” terecht te komen. De school was echter op een heel rustig stukje.  De stereo-installatie stond klaar op de stoep, toen konden we nog niet vermoeden, wat voor moois er ons te wachten stond.
 
 
Hun principal Timothy Jenkins had de zaal meteen alert door zijn enthousiasmerende opening van de dag.




Principal MET EAST High School
Timothy Jenkins
  We kregen allemaal een kaartje met een nummer en mochten naar buiten. Buiten stonden tot onze verbazing alle leerlingen en riepen gillend de nummers van onze groepjes. Wat een waanzinnige interactie, een “pick me up” waarbij we als groepjes (bezoekers, advisors en leerlingen) gezamenlijk opdrachten moesten doen voor punten. Dans, poëzie, naamspelletjes, 1 groot feest.

Bekijk het filmpje waarop de studenten van MET East ons verwelkomen tijdende de Pick Me up: http://youtu.be/rODnW8hFtu0

Wat hebben we verder gezien: Kinderen die trots zijn op hun school, een fantastische manier waarmee met elkaar om gegaan wordt. Elkaar in je waarde laten, respect, enthousiasme. Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling  Er is duidelijk overzicht waar de kinderen mee bezig zijn, veel communicatie tussen iedereen, veilige, inspirerende werkomgeving, Kinderen zijn open en ogen zeer gelukkig op hun school. Kortom: ruimte voor zelfontplooiing in de breedste zin van het woord. En dat ondanks de omgeving waar deze kinderen opgegroeid zijn, Camden is de armste stad van New Jersey. Deze kinderen hebben iets unieks gekregen en hoe mooi is dat!









Bloggers: Charo en Amanda






Nog net helemaal klaar, toch alvast een eerste Preview van ons enorm gezellige en swingende afscheidsdiner: . Hieronder alvast enkele foto's.



 
 



 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten