zaterdag 5 mei 2012

Awesome visit METeast Camden

Afgelopen donderdag vertrok de Nederlandse Big Picture Caravaan om 05.30 uur richting Camden. Camden ligt zo'n 1 1/2 uur rijden ten zuiden van New York City. Ondanks de stevige file kwamen we (na krap 6 uur rijden) precies op tijd aan op de MET East High School. Een warm onthaal en welkom door een tweetal studenten en de schoolleider Timothy L. Jenkins.


Na de gezamenlijke lunch trokken we in kleine groepjes, onder leiding van een student van de METEast, langs alle advisory's en klaslokalen voor een uitgebreide kennismaking met deze bijzondere school.



De rondleiding door de school wordt door eenieder als zeer positief ervaren.
Samengevat kun je zeggen dat er heel grote herkenning is t.o.v. de school (The MET) in Providence,  aangevuld met de eigen regionale inkleuring. Juist deze persoonlijke "touch" was voor de meeste resigenoten het "turning point" waarbij we het definitieve vertrouwen kregen in de kracht van Big Picture Learning ook voor onze Nederlandse situatie.
Bekijk het dankwoord door de organisatie van MET East High School:


Bekijk ook de foto's van dit geweldige bezoek. (klik op Foto's)

Onderweg terug naar het hotel in Camden bekeken we de romantische film over het leven van Dennis Littky. Hieronder een fragment. Je kunt ook de hele film bestellen op internet:  http://raremovies.biz/inc/sdetail/86/7912 

2 opmerkingen:

  1. Complimenten voor jullie blog! Heel interessant, mooie foto's en filmpjes. Fijn om zo wat ' mee te krijgen'. Van jullie ervaringen! Jaloersmakend! Ik zou graag de mogelijkheden voor cluster 4 onderwijs met jullie willen verkennen. Daar is nog echt een slag te slaan!
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen