woensdag 2 mei 2012

Dag 2 Learning Through Interests (LTI)

Vandaag met de advisor op stap om de studenten te bezoeken die hun LTI lopen.

We hebben een interview gezien van Randy die zijn LTI wil gaan lopen bij een fysiotherapeut. Hij meldde zich vanmorgen keurig in overhemd, gepoetste schoenen en nette broek bij zijn advisor. Met elkaar zijn we naar de praktijk gereden alwaar Randy zijn vragen stelde aan de fysiotherapeut. Hierin ging het vooral over de verschillende functies binnen de praktijk, de werkzaamheden en welke opleiding je nodig had om in dit vak aan het werk te kunnen.
Randy noteerde tussentijds de antwoorden in zijn map om later op school uit te kunnen werken.
Na afloop vertelde de fysiotherapeut dat Randy van harte welkom is om hier zijn LTI te doen.
Hij kan Randy veel leren. Wel verwacht hij van Randy een actieve houding. Ook kreeg Randy een compliment over zijn kleding en werd er afgesproken dat Randy volgende week gaat beginnen. Een mooie start van de dag dus.

Vervolgens een leerling in de keuken bezocht van een groot hotel. Ondanks dat ze eerst heel erg enthousiast was over de keuken gaf ze nu aan het niet meer leuk te vinden. Dit bleek dus toch niet haar passie te zijn.

Ook een ander fysiocentrum bezocht. Het meisje dat daar haar LTI liep, deed haar werk goed en was erg enthousiast, alleen begrepen we van haar advisor dat ze haar opdrachten helemaal niet uitvoerde.
Mooi was te zien de coachende rol die de advisor had. Ze kent de leerlingen goed en maakte
meteen afspraken met ze. Bij een leerling gaf ze aan daar morgen in de klas op terug te komen. Dit is natuurlijk effectief werken.

In de verder ook een ´LTI-bezoek” gebracht aan de muziek- en filmstudio op de MET-school zelf. We hebben er met 4 jonge meiden gesproken die als grootste passie zang en muziek hebben. Onder de naam “Music One” schrijven ze zelf de liedteksten en componeren ze alle muziek zelf op de computer.
Ze treden regelmatig op en hebben onlangs een tournee van 5 dagen gemaakt met diverse optredens. Donovan, een van de studentes, was bezig hiervan op Facebook een verslag/impressie te maken.
In de filmstudio hebben we gezien hoe één van de zangeressen een interview afnam van een rapper. Op een professionele manier werden hiervan filmopnamen  gemaakt met de bedoeling er een clip van te maken.
De richting waarin de jonge meiden zich profileren wordt Arts & Multi Media genoemd. Ook het maken van reclamefilmpjes valt onder hun repertoire.

De meiden hebben speciaal voor ons gezongen. In het filmpje is te horen hoe dit klonk.
Chapeau voor MUSIC ONE. 

En dat alles onder de bezielende begeleiding van mentor Terrel Osborne, executive /artistic director.


Groeten van Marja en Rezie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten